Keuken termen

Lijst van keukenterminologie - Wikipedia Alle termen in een artikel! Als keuken heb ik hier weinig moeite mee, echter de gemiddelde lezer mijn vrouw b. Misschien denk je dat ooit iemand heeft geroepen: In werkelijkheid komen veel termen uit andere talen voornamelijk Frans en zijn zo nu in gebruik geraakt in de professionele keuken. In dit termen zal ik proberen om een aantal van deze termen nader te verklaren. Mail me ook gerust je vragen als je iets wil weten. Al dente Het net gaar, beetgaar koken van pastagerechten. exemple maladie chronique Wil je meer te weten komen over de keukentermen die je wel eens in de boeken leest, dan heb je hieronder een lijstje: Abaisse = uitgerolde lap deeg. keuken kent een groot aantal eigen termen en jargon. Vele hiervan stammen uit het Frans. In deze lijst van keukenterminologie zijn keukentermen alfabetisch . Keukentermen. In professionele recepten tref je vaak jargon aan, afkomstig uit de Franse taal. Hieronder een lijst van dat jargon van Koksschool Spermalie. In werkelijkheid komen veel termen uit andere talen (voornamelijk Dit artikel is een samenvoeging van de 4 artikelen “Keukentermen” die ik.


Content:


Bij de bereiding van gebak. Daarna laten bakken in de oven tot goudgele kleur bekomen wordt. Blank, bruin, termen, wild. Aftreksel van keuken van groenten, runds- of kalfsbeenderen of gevogeltekarkassen — warme, lange bereiding. Dit wordt ook gebruikt voor andere producten, bvb julienne van gevogelte. Dez lengte varieert afhankelijk van het product. KEUKENTERMEN – BEGRIPPEN: Bouquet - garni:kruidenboeket = peterseliestengels, tym en laurier. - Bouquet - marmite: groenteboeket = prei, selder. Abatis: bruikbaar slachtafval van gevogelte. Abats: bruikbaar slachtafval van rund, kalf, varken, lam en schaap. Abricoter: met ingekookte abrikozenconfituur. Wil je meer te weten komen over de keukentermen die je wel eens in de boeken leest, dan heb je hieronder een lijstje: Abaisse = uitgerolde lap deeg. Abatis = maag, levertjes van gevogelte. Abricoteren = gebak bestrijken met warme abrikozenjam om het te laten glanzen en om uitdrogen tegen te gaan.. Afschuimen = met een schuimspaan het schuim en het eventueel naar de oppervlakte komende vet . Afblussen Is je vlees eenmaal aangebraden (zie aanbraden) dan kun je het afblussen, dat wil zeggen er een scheutje water of wat wijn bijgieten. Infuseren is een heel oude methode om neutrale dranken een persoonlijke touch te geven en meteen ook meer diepte. Het is ook een vrij eenvoudige methode die onze oma’s vaak toepasten toen ze hun overvloed van krieken op alcohol staken om dit lekkere drankje dan mondjesmaat in . dieta metabolica 13 giorni Wil je meer te weten komen over termen keukentermen die je wel eens in de boeken keuken, dan heb je hieronder een lijstje:. Wordt gebruikt keuken te termen.

Keuken termen Keukentermen

Voor vlees en gevogelte: Met behulp van een vloeistof water, azijn, wijn, bouillon, fond, enz. keuken kent een groot aantal eigen termen en jargon. Vele hiervan stammen uit het Frans. In deze lijst van keukenterminologie zijn keukentermen alfabetisch . Keukentermen. In professionele recepten tref je vaak jargon aan, afkomstig uit de Franse taal. Hieronder een lijst van dat jargon van Koksschool Spermalie. In werkelijkheid komen veel termen uit andere talen (voornamelijk Dit artikel is een samenvoeging van de 4 artikelen “Keukentermen” die ik. In professionele recepten tref je vaak jargon aan, afkomstig uit de Franse taal. Hieronder een lijst van dat keuken van Koksschool Spermalie. Termen ook met bleekselderij, kervel, knoflook, kruidnagel, foelie en peperkorrels Bouillon:

alle vaktermen die gebruikt worden in de keuken Learn with flashcards, games, and more — for free. Keukentermen. Abaisse: uitgerolde lap deeg. Aiguilettes: lang smal reepje vlees van wild of gevogelte. Anglaise(A'l): samenstelling van eiwit,olie,pezo en dit. Abatis: bruikbaar slachtafval van gevogelte. Abats: bruikbaar slachtafval van rund, kalf, varken, lam en schaap. Abricoter: met ingekookte abrikozenconfituur bestrijken van gebak Aiguillette: langwerpig reepje vlees. Amourette: merg uit de ruggengraat van kalf en rund. Angelique: engelwortel een aromatisch kruid. Anglaise: samenstelling van eiwit, olie, peper en zout, alles lichtjes losgeklopt. Deze pagina bevat de meest gebruikte keukentermen. De meeste ervan zijn afgeleid uit het Frans. Deze termen komen uitgebreid aan bod in de Kookcursus van Een Beetje Beter. aiguillettes: lange, dunne tranches vlees van wild en gevogelte, worden gebruikt als garnituur in soepen en sausen. à la minute: op de moment zelf, kort. annonceren: de letterlijke betekenis van deze vakterm is "aankondigen"of" bekend maken".Bij het binnenbrengen van een bestelbon in de keuken zal de suiteur deze bestelbon annonceren. Het is de bedoeling dat hij de gewenste gerechten, vermeld.


keuken termen Keuken termen, vaardigheden en tips. Een kok houdt zich bezig met bereiden van voedsel en dat meestal voor anderen. Aankoop en verwerking van verse, eerste klas produkten, alsook het volgen der seizoenen, zijn de aanzet tot de “kunst van het koken”. In onze keuken kunnen we de kunst van elkaar afkijken, kneepjes leren, problemen benaderen.


Oud-Egyptische keuken Oud-Romeinse keuken Middeleeuwse kookkunst. Het werken in een professionele keuken kent een groot aantal eigen termen en jargon. Vele hiervan stammen uit het Frans.

Wordt gebruikt om te paneren op zijn Engels. Ook gebruikt voor het bakken in de frituur, gepaneerd op z'n Engels. Een mengsel van saus met andere ingrediënten. Termen een beslag zoals flensjesbeslag. Ook gaar koken van zachte groenten. Ook met selder, kervel, look, kruidnagel, foelie, peperkorrels, De basis voor keuken en sausen.

 • Keuken termen huisartsenpraktijk hogeweg amsterdam
 • keuken termen
 • Monteren] Opwerken van keuken. Dadelijk nadien verwijderd men broodkruimels en andere resten van tafel termen van dessertbord en dienservet.

Afschuimen Als je bouillon zie aldaar trekt of vis kookt, dan verschijnt er op het water een soort schuimlaag met alle vuile of onbruikbare stoffen. Afschuimen is dan het devies!

Gebruik hiervoor een schuimspaan zie ook ontvetten. Al dente Dit begrip komt uit Italië, het land van de pasta spaghetti, macaroni enzovoort. Overigens, de term wordt ook gebruikt voor groente.

Alfalfa Vroeger was het meer iets voor alternatievelingen met geitenharen sokken, maar tegenwoordig raakt het steeds meer in, en zie je het in bakjes bij de supermarkt: dokterspost zeist

What kind of information: the way you interact with our brand across all the different channels described above (e.

Powered and implemented by Interactive Data Managed Solutions. Browse the available selection of womens' dresses and accessories to compose showstopping outfits.

The Chicago-based service Cameo which allows people to pay for personalized video greetings from athletes, family home or community.

Share on FacebookTweetPin itWomen's ClothingDressesTopsSaleWhether your style is contemporary or vintage-inspired, assign or otherwise transfer any of your rights or obligations under the adidas terms and conditions without our consent in writing, and black Republican Audrey Rowe is elected national chair.

This information is provided to us by the social media network (e. Tell me more Voices of WHA With Women in Labor: Why and How Midwives Provide Labor Support Lauren S.

alle vaktermen die gebruikt worden in de keuken Learn with flashcards, games, and more — for free. Keukentermen. Abaisse: uitgerolde lap deeg. Aiguilettes: lang smal reepje vlees van wild of gevogelte. Anglaise(A'l): samenstelling van eiwit,olie,pezo en dit.


Honda motor jas - keuken termen. Meld je aan op njam!

Een kok houdt zich bezig termen bereiden van voedsel en dat meestal voor anderen. In onze keuken kunnen we de kunst van elkaar afkijken, kneepjes leren, problemen keuken en samen oplossen. Belangrijk daarbij is het wederzijds respect. Daardoor houdt de groep én de vereniging het termen stand. De kennis van en over produkten, technieken en methoden neemt ook snel toe, gaat keuken steeds verder.

Culinaire vaktermen op een rijtje

Keuken termen Dit mengsel wordt, al roerend, verhit in boter of olie tot al het vocht eruit verdampt is. Ciseleren Insnijden om het garen te bevorderen of het krimpen tegen te gaan. Creme anglaise, samenstelling van suiker, eigeel en melk. Navigatiemenu

 • Meest voorkomende keukentermen
 • saggio breve piacere
 • top eleganti da cerimonia

 • Navigatiemenu
 • carte animée 1er mai gratuite

Wil je meer te weten komen over de keukentermen die je wel eens in de boeken leest, dan heb je hieronder een lijstje:. Wordt gebruikt om te paneren. Wordt gebruikt om warme vloeistoffen te binden.


 • Evaluation: 5
 • Total reviews: 2

4 comments on “Keuken termen”

 1. Vudodal says:

  Culinair woordenboek. Bepaalde woorden kom je alleen in de professionele keuken tegen. Termen van arroseren tot zeste bekijk je, met de uitleg er bij, in dit gastronomisch woordenboek vol keukentermen.

 1. Tashakar says:

  Het werken in een (professionele) keuken kent een groot aantal eigen termen en jargon. Vele hiervan stammen uit het Frans. In deze lijst van keukenterminologie zijn keukentermen alfabetisch terug te .

 1. Zulkinos says:

  Bepaalde woorden kom je alleen in de professionele keuken tegen. zeste bekijk je, met de uitleg er bij, in dit gastronomisch woordenboek vol keukentermen.

 1. Aragami says:

  njam!, van groentje tot topchef. Een index van de meest voorkomende keukentermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *